Aromatherapie

Bij aromatherapie wordt gebruikt gemaakt van essentiële oliën. Ik gebruik de oliën van doTERRA. Dat zijn natuurlijke producten die uit zaden, schors, wortels, bloemen en andere delen van planten worden gewonnen. Herken je dit…. de geur van lavendel die je in herinnering terugbrengt naar die ene vakantie en dat ontspannende gevoel weer geeft. Of we een geur lekker of vies vinden heeft vaak te maken met ervaringen die we eraan koppelen. Het is bewezen dat aangename geuren ons humeur en gevoel van welzijn kunnen verbeteren.
Al eeuwen lang worden de oliën gebruikt voor de medicinale en helende werking.  Ook in de moderne tijd wordt er nog veel gebruikt van gemaakt vanwege de grote gezondheidseffecten. Iedere olie heeft zijn unieke eigenschappen en kan aromatisch (geur), topisch (huid) of intern ingenomen worden. Het is een 100% natuurlijk product, zonder chemische toevoegingen. Ze zijn veilig in gebruik en hebben weinig tot geen ongewenste bijeffecten wanneer ze worden gebruikt zoals aanbevolen.

Toepassing =

 •  Bij massagebehandeling =
  Tijdens een massagebehandeling kies ik voor een olie of een combinatie van meerdere oliën in de diffuser. Ook gebruik ik regelmatig een olie die bij het moment past om mee te masseren.
 •  Aromatouch =
  Aromatouch is een hele fijne ontspannende en kalmerende massage-ervaring die het algemeen welzijn positief beïnvloed. Het is ontwikkeld door dr. David Hill. Hij is toonaangevend expert in het gebruik van essentiële oliën voor gezondheidsdoeleinden.  Het verlaagt stresshormonen, geeft een boost aan je immuunsysteem en verbetert de communicatie tussen organen en weefsels via het centrale zenuwstelsel. Het is een lichte aanraking waarbij de 8 verschillende oliën in laagjes worden aangebracht op wervelkolom en voeten. De massage vindt plaats op rug, hoofd, oren en onder voeten. De aromatouch bestaat uit vier stappen, bij elke stap worden 2 oliën gebruikt.
  Stap 1 = reductie van stress
  Stap 2 = Verbetering van het immuunsysteem
  Stap 3 = Reductie van ontstekingsreacties
  Stap 4 = Homeostase in balans brengen
  De kans is groot dat je na deze massage gratis een nieuw kapsel aangemeten hebt gekregen, houdt daar rekening mee.
 •  Symphony of the Cells / Cellen in Harmonie =
  Dit is een verzameling van 18 massageprotocollen ontwikkeld door Boyd Truman. De verschillende protocollen zijn verdeeld op de systemen in het lichaam, bijvoorbeeld ademhaling of bloedsomloop. Bij deze behandelmethode wordt gebruik gemaakt van de layeringstechniek. Dat betekent dat de verschillende essentiële oliën in laagjes worden aangebracht. Hierbij kan het ondersteuning bieden aan de specifieke lichaamssystemen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Symphony of the Cells is een soort reset van het aangedane lichaamssysteem en kan bij veel verschillende klachten worden ingezet om te ondersteunen. Aan de hand van het intakegesprek kan ik bepalen welk protocol er ingezet kan worden.

Meer weten over het gebruik van de essentiele olien van doTERRA? Neem contact op via het contactformulier, mail of Whats-app.